Eläkkeelle siirtyvä jäsen

Minimijäsenmaksu

Voit jatkaa JHL:n jäsenenä eläkkeelläkin. Ilmoita eläkkeelle jäämisestä joko omaan yhdistykseesi tai liiton jäsenpalveluun. Nopeammin tieto on JHL:ssä, kun teet ilmoituksen liiton jäsenpalveluun.

Minimijäsenmaksua maksat, jos olet ilman palkkatuloa tai siihen rinnastettavaa tuloa, mutta sinulla ei ole perustetta jäsenmaksuvapautukseen. Minimijäsenmaksu vuonna 2016 on 8 euroa kuukaudessa; 96 euroa vuodessa.

Minimijäsenmaksua maksat ollessasi ilman palkkatuloja ja:

• eläkkeellä tai pysyvällä työkyvyttömyyseläkkeellä
• ulkomailla
• työlomalla
• virkavapaalla
• au pairina
• suorittamassa vapausrangaistusta
• "omalla lomalla"
• omaishoitajana.

Tilaa jäsenmaksuviitteet minimijäsenmaksun maksamista varten jäsenpalvelusta. Jäsenmaksuviitteet lähetetään automaattisesti kaikille minimimaksua maksaville jäsenille tammikuussa.

Eläkeläisjäsenet maksavat koko vuoden jäsenmaksut yhdessä erässä ja sen eräpäivä on 30.4.2016. Muut minimijäsenmaksuun oikeutetut jäsenet maksavat jäsenmaksun neljännesvuosittain.

Ilmoitathan eläkkeelle jäämisestä, sillä JHL ei saa tietoa muualta.

Jos sinulle myönnetään pysyvä eläke, joka on täysimääräinen, et voi enää hyödyntää työttömyyskassan palveluita. Tällöin suosittelemme eroamista työttömyyskassasta.Ilmoituksen voit tehdä sähköpostilla jäsenrekisteriin tai JHL/jäsenpalveluyksikkö, PL 101, 00531 Helsinki.